Gripi i patrajtuar mund të kthehet në astmë

Kohët e fundit, të gjithë, të mëdhenj apo të vegjël, ankohen për grip të ‘përsëritur’ . Sipas një studimi të kryer në Angli, një nga viruset hyn në trup dhe prish mekanizmin e sistemit mbrojtës. Infeksionet e para dhe të dyta virale që pasuan më pas dëmtojnë mushkëritë. Nëse nuk tregohet kujdes, shkakton bronkit, astmë dhe kollë që zgjat me muaj.

Duke u shprehur se këtë vit janë përballur me një pamje tjetër, Specialisti i Sëmundjeve të gjoksit Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Një nga viruset hyn dhe infekton, prish mekanizmin e sistemit mbrojtës. Kur sistemi i mbrojtjes thotë se do të shërohet plotësisht, fillojnë infeksionet e para dhe të dyta virale”, tha ai.

Akkoyunlu vazhdoi fjalët e tij si më poshtë: “Kur sistemi i mbrojtjes reagon shumë, ndodh bronkiti, astma dhe kolla. Ka një kollë për një kohë të gjatë në foton e bronkitit. Dëmton qelizat e brendshme të qimeve të traktit respirator. Mund të kthehet në një tablo që kthehet në bronkit të përhershëm dhe astmë. Pamja që ne e quajmë të zgjatur, të përsëritur dhe të papërfunduar bën që viruse të ndryshme të infektohen përsëri.”

Kategoritë
LajmeShëndetësi