Gruaja gjermane kërkon 42 mijë euro dëmshpërblim nga hoteli për shkak se u infektua nga virusi

Procedurat gjyqësore për dëmshpërblim për shkak të përhapjes së koronavirusit në vendpushimin e skive Ischgl para dy vitesh e gjysmë tashmë po zhvillohen edhe ndaj përfaqësuesve të sektorit të turizmit.

Të premten, më 9 shtator, Gjykata e Qarkut të Vjenës për të Drejtën Civile do të mbajë seancën e saj të parë për një çështje në të cilën është paditur jo vetëm Republika e Austrisë, por edhe një hotelier nga ai qytet alpin në Tirol.

Gruaja gjermane, të dhënat personale të së cilës nuk jepen, kërkon 42,000 euro dëmshpërblim pasi shkoi me pushime në Ischgl në mars 2020 dhe u sëmur me Covid-19 atje.

Sipas Shoqatës për Mbrojtjen e Konsumatorit, e cila mbështet këtë dhe padi të tjera, hoteli dyshohet se e ka keqinformuar gruan për rrezikun ekzistues të kontraktimit të koronavirusit.

Gjykata e qarkut në Vjenë hodhi poshtë të gjitha paditë e mëparshme në të cilat Republika e Austrisë ishte paditur gjithashtu për “mos dijeni se si të merret me Covid-19 dhe kontribuoi në përhapjen e koronavirusit në Evropë”.

Megjithatë, ka ende shpresë për dëmshpërblim për viktimat e koronës nga Ischgl sepse gjykata e apelit në Vjenë anuloi 25 nga ato vendime dhe i ktheu ato në procedurë të shkallës së parë, raporton Fenix ​​Magazine.

Kategoritë
BotaLajme