Hiqen 63 lugë nga stomaku i një burri në Indi

Burrit që shkoi në spital me ankesën për dhimbje barku i hoqën nga stomaku 63 lugë metalike. U konstatua se burri theu kokën e lugëve dhe gëlltiti vetëm dorezat.

Burri, i cili u shtrua në spital me ankesën për dhimbje të padurueshme stomaku në rajonin Muzaffarnagar në veri të Indisë, u dërgua për trajtim.

Mjekët kanë kërkuar të përcaktojnë shkakun e dhimbjes së 32-vjeçarit, i cili nuk mund të hante asgjë, dhe skanuan rrezet X dhe CT.

Mjekët, të cilët dyshuan për një tumor në radhë të parë, përcaktuan se kishte një substancë të huaj intensive në stomakun e burrit si rezultat i skanimeve.

Duke kryer operacionin, i cili zgjati më shumë se 2 orë, Dr. Rakesh Khurana tha: “Ne vumë re se trupat e huaj ishin lugë çeliku në operacion. U tronditëm kur dolën kaq shumë lugë. Ishin saktësisht 63 prej tyre.

“Ishte një nga rastet e rralla mjekësore që kam parë në jetën time profesionale 35-vjeçare”, tha mjeku, duke shtuar se burri theu kokën e lugëve dhe gëlltiti vetëm dorezat.

Pacienti, i cili u mbajt në reanimacion për shërim, tha se ka filluar të hajë sende metalike rreth 6 muaj më parë.

Mjekët besojnë se pacienti mund të ketë zakon të hajë në mënyrë të përsëritur dhe vazhdimisht artikuj jo ushqimorë të njohur si Sindroma Pica.

.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme