Hiqet mukoza e detit nga brigjet e Stambollit

Autoritetet turke njoftuan planin e veprimit gjithëpërfshirës për pastrimin e Detit Marmara më 6 qershor.

Shtresat e mëdha të mukozës të cilat u shfaqën që nga marsi në Detin Marmara, qytetin më të madh të Turqisë, Stamboll, tani janë larguar.

Puna e nisur nga Ministria e Mjedisit dhe Urbanizimit e Turqisë si pjesë e luftimit të mukozës ka dhënë rezultate të rëndësishme.

Anadolu Agency (AA) siguroi pamjet ajrore dhe nënujore në plazhet e Stambollit për të vëzhguar gjendjen aktuale të mukozës e cila konfirmoi se ajo ishte eliminuar.

Dendësia e popullsisë në plazhet ku njerëzit shkojnë gjatë verës kur temperaturat rriten gjithashtu tërhoqi vëmendjen, duke mos u vërejtur asnjë mukozë në zonat ku njerëzit bëjnë plazh.

Për më tepër, uji i detit ishte i kthjellët si në ditët e para mukozës.

Mukoza është një rritje e madhe e algave mikroskopike të quajtura fitoplankton të shkaktuara nga rritja e temperaturave të ujit të detit për shkak të ngrohjes globale, ujit të ndenjur dhe ndotjes.

Këtë vit, ajo u zbulua në janar dhe u intensifikua dhe u zgjerua në prill, duke rezultuar në një problem serioz, për dallim nga rastet e mëparshme, në të cilat zakonisht u zhduk në një muaj deri në 45 ditë.

Ndërsa mukoza vazhdoi të rritet në intensitet në maj dhe qershor, autoritetet turke njoftuan një plan veprimi gjithëpërfshirës për pastrimin e Detit Marmara më 6 qershor.

Kategoritë
BotaLajme