Historia interesante e shtëpisë të vizituar nga shumë turistë në Bosnje

Inat Kuça (Shtëpia Inat), e cila është një destinacion i shpeshtë për turistët në Sarajevë, kryeqytetin e Bosnje-Hercegovinës, tërheq vëmendjen me historinë e saj interesante.
Ndërtesa madhështore administrative u ndërtuan në Sarajevë nga Perandoria Austro-Hungareze, e cila sundoi në shekullin e 19-të.

Kur bëhej fjalë për ndërtimin e bashkisë, bregu i lumit Miljacka, i cili e ndan qytetin në dysh, konsiderohej vendi më i përshtatshëm. U vendos që në këtë zonë të ndërtohej një bashki madhështore.

Shtëpia, e cila është në pikën ku planifikohet të ndërtohet pallati, kërkohej të blihej nga autoritetet, por i zoti i shtëpisë tha se nuk do ta shiste duke refuzuar çdo ofertë.

 

I zoti i shtëpisë tha se do ta lërë vendin me kusht që materialet e ndërtimit të shtëpisë të barten përtej lumit dhe të bëhet e njëjta gjë. Duke pranuar këtë kusht, administrata kishte transportuar materialet e ndërtimit të shtëpisë përtej lumit dhe e kishte ndërtuar pikërisht të njëjtën me shumë kujdes.

Biblioteka Vijecnica, e njohur tani si ‘kujtimi i Sarajevës’, u ndërtua në vendin e shtëpisë.

Shtëpia e ndërtuar në bregun e kundërt të lumit filloi të njihet me emrin Inat Kuca, që do të thotë Shtëpia e Inatit.

Shtëpia, e cila tani përdoret si restorant, ka Inat Kuçën dhe në hyrje ka tabela që tregojnë historinë e saj.

Pamja e lumit dhe shkëlqimi i Bibliotekës Vijecnica, e cila e zhvendos shtëpinë, mund të vërehet nga restoranti.

Kategoritë
LajmeRajoni