Humbi ndjenjat e urisë, 23 vjeçari mbijeton duke u ushqyer vetëm me bukë të thatë

Serhat Saltık, një student universiteti 23-vjeçar me banim në Pamukkale, Denizli, humbi ndjenjën e urisë derisa gjithçka po shkonte mirë në jetën e tij. Saltik, i cili iu drejtua shumë mjekëve në Turqi në përputhje me mjetet e tij për të gjetur një zgjidhje për sëmundjen e tij, mbeti i habitur nga përgjigjet që mori. Mjekët i thanë Saltikut se nuk kishin hasur kurrë më parë një sëmundje të tillë dhe se situata nuk ishte shkruar as në librat mjekësorë.

Pas një kohe, Saltık filloi të humbiste peshë dhe pasi ia shpjegoi humbjen e oreksit me një mjek tjetër, ai u përpoq të mbante jetën me ushqim në formë ushqimi. Operacioni kirurgjik u krye nga Saltık, i cili kishte një sëmundje të padiagnostikuar dhe një mostër indesh iu mor nga trupi me biopsi. I riu, i cili vazhdon të aplikojë tek mjekët, kërkon të rifitojë sa më shpejt shëndetin dhe të vazhdojë shkollimin, të cilin e la të papërfunduar.

Serhat Saltık, i cili studioi matematikë në Stamboll dhe shkoi te shumë mjekë në Turqi për të gjetur një kurë për sëmundjen e tij të padiagnostikuar, njoftoi se e kishte lënë shkollimin përgjysmë. Duke u kthyer te familja e tij dhe duke dashur të heqë qafe ushqimet që konsumon detyrimisht në shtëpi, Saltık tha: “Filloi me uri papritmas dhe humbjen e oreksit. Natyrisht, fillova të mos e përjetoj funksionin e urisë që çdo person përjeton çdo ditë. Ky proces gradualisht u rrit, në fillim shkoi dhe u kthye për një periudhë të caktuar kohore. Pas kësaj, do të shkonte më gjatë dhe do të kthehej. Ndërsa përparova në këtë mënyrë, nuk isha më plotësisht i uritur. Duhet afërsisht një vit. Ka ushqime me vlera ushqyese që mjekët i kanë dhënë, përpiqem t’i ushqej”.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme