Ia keni dhënë fjalëkalimin miqve tuaj? Netflix fut në lojë praktikën e re

Në problemin kronik të përdoruesve që ndajnë fjalëkalimet, Netflix dëshiron t’i japë fund , për të mbajtur të qëndrueshme rrjedhën e të ardhurave në një kohë kur baza e abonentëve ka filluar të tkurret.

Testimi për zbatimin e sistemit të ri tashmë ka filluar dhe pritet të zbatohet në të gjithë platformën nga fundi i marsit , raporton Daily Mail .

Në një letër drejtuar aksionerëve, kompania tha se ndarja e kodeve është rritur, por do të përfundojë. Është një praktikë, shton Netflix, që “minon aftësinë tonë për të investuar në kompani dhe për ta përmirësuar atë”.

Kushtet e përdorimit kufizojnë përdorimin e një llogarie brenda familjes (deri në pesë persona), por kompania pranon që përdorimi bëhet në një rreth më të madh. Pjesa arriti në mbi 100 milionë abonentë. Megjithatë, ata do të jenë në gjendje të transferojnë profilet e tyre (dhe për rrjedhojë të gjitha preferencat e tyre) në llogari të reja.

Netflix ende parashikon që disa abonentë do të anulojnë abonimet e tyre, por përfundimisht përdorimi do të rritet sepse ata që “huazojnë” llogaritë e njerëzve të tjerë do të hapin të tyret.

Vitin e kaluar, Netflix raportoi se për herë të parë në 10 vjet kishte një humbje në numrin e abonentëve . Në tremujorin e parë të 2022, abonentët ranë me 200,000, një rënie margjinale për sa i përket të ardhurave totale, por reale./abcnews.al/

Kategoritë
LajmeTë ndryshme