Imituesi i snajperëve indigjenë të Turqisë do të debutojë

Zhvillimi do të lejojë një trainim bazë më të qetë dhe me kosto efektive për forcat turke të sigurisë.

Gjigandi kryesor i mbrojtjes turke Havelsan ka zhvilluar një imitues snajper që është gati për përdorim dhe së pari do të vihet në shërbim në një qendër trajnimi komando në provincën qendrore-perëndimore të Isparta të Turqisë.

Është zhvilluar në një periudhë të shkurtër kohe për të përmbushur kërkesat e operacioneve urbane dhe duke ndjekur reagimet e forcave turke të sigurisë, imituesi është azhurnuar dhe efektiviteti i tij arriti kulmin.

Zhvillimi është një kontribut tjetër drejt projektit të Vizionit të Turqisë për 2023, i cili përbëhet nga një listë e qëllimeve që përfshin renditjen midis dhjetë ekonomive më të mira dhe duke u bërë të vetë-mjaftueshme në mbrojtje.

Ka shumë kompani private dhe ndërmarrje publike që punojnë në prodhimin e pajisjeve ushtarake të teknologjisë së lartë si ASELSAN, Industritë Hapësinore Turke, Roketsan, TUBITAK, Baykar, Tusas dhe FNSS Sistemet e Mbrojtjes.

Midis tyre është Havelsan, i cili ka ofruar zgjidhje të bazuara në softuer brenda industrisë turke të mbrojtjes dhe zhvillon produkte teknologjike që plotësojnë nevojat e trajnimit të forcave të sigurisë.

Imituesi i zhvilluar kohët e fundit lejon stafin e sigurisë të praktikojë shënjestrimin, përcaktimin e distancës, rregullimin dylësh dhe teknikat e gjuajtjes në një mjedis stërvitje me pajisje reale pa përdorur municione të gjalla.

Duke përdorur imituesin, trajnimi bazë për snajper do të kryhet me kosto efektive dhe do të kryhet me shumë më lehtësi sesa sistemet e mëparshme.

Një nga karakteristikat më të rëndësishme të imituesit është se eliminon nevojën për sigurimin e një zone të sigurt për trajnim dhe gjithashtu mundëson trajnim të sigurt me armë dhe pajisje të vërteta në skenarët e dëshiruar mjedisorë.

Duke përdorur pajisje reale dhe modele balistike në imitues, produkti i Havelsan diferencohet nga teknologjia tjetër ekzistuese.

Havelsan gjithashtu prodhon imitues të fluturimit, Sistemin e Trajnimit të Mirëmbajtjes Virtuale, imituesin F-16 dhe imituesin e fluturimit të plotë Airbus A320, të gjitha të zhvilluara nën Qendrën e Teknologjive të Simulimit, Autonome dhe Menaxhimit të Platformës.

Kompania gjithashtu ka luajtur një rol jetik në programin Turqi TF-X Combat Aircraft (MMU) të Turqisë – një projekt i përbashkët nga Industritë Hapësinore Turke (TAI) dhe SSB – i cili do të jetë i gatshëm të nisë fluturimin e saj të parë duke përdorur një motor vendas 2029.

Bazuar në program, Havelsan do të zhvillojë motorin luftarak turbofan për artizanatin dhe do të sigurojë krijimin e infrastrukturës së projektimit dhe verifikimit të testit të impiantit, modeleve të kontrollit dhe zhvillimin e mjeteve të dizajnit të bazuar në kompjuter për të përmbushur sigurimet e cilësisë.

Kategoritë
BotaLajme