Intelegjenca turke ia prish planin e MOSSAD-it në Stamboll

Organizata Kombëtare e Inteligjencës së Turqisë (MIT) dhe Drejtoria e Degës së Inteligjencës së Sigurisë së Stambollit dhe policia e Degës së Antiterrorit zhvilluan një operacion shumë të rëndësishëm në Stamboll.

Në Operacionin e Spiunazhit Ushtarak dhe Politik; 44 të dyshuar, të cilët konsiderohen se kanë lidhje me Shërbimin Informativ Kombëtar të Izraelit MOSSAD dhe të cilët nën drejtimin e MOSSAD-it kanë ndjekur fshehurazi shtetas palestinezë, institucione dhe organizata joqeveritare në vendin tonë nën emrin e konsulencës, në këmbim të parave brenda në kuadër të veprimtarive të detektivëve privatë, u kapën dhe u ndaluan.

Me informacionin e dhënë nga të dyshuarit, përfshirë punonjësit e disa firmave ‘konsulente’ që janë të angazhuara fshehurazi në aktivitete private detektive; U konstatua se janë kryer kërcënime, transferta parash dhe aktivitete diskredituese ndaj personave, informacionet e të cilëve dyshohet se janë transferuar në MOSSAD.

Shtatë nga të dyshuarit u referuan në gjykatë pas procedurave të tyre ligjore në Drejtorinë e Sigurisë Provinciale të Stambollit dhe u arrestuan dhe u dërguan në burg. Mësohet se ndërkohë që vijon gjuetia për 13 të dyshuarit e arratisur, vijon marrja në pyetje e të dyshuarve të tjerë në Degën e Antiterrorit.MIT kreu një operacion shumë të rëndësishëm vitin e kaluar dhe kapi 15 spiunë të MOSSAD-it që mblidhnin informacione për shtetasit palestinezë që jetonin në Turqi. U zbulua se spiunëve të arrestuar në atë operacion u paguan mijëra euro në këmbim të dosjeve speciale të ‘plagjiaturës’ që ata krijuan.

Kategoritë
BotaLajme