Investitori nga Kuvajti vendosi të ndërtojë parkun më të madh argëtues në BiH dhe rajon në Sarajevë

Investitori nga Kuvajti “Bosnja në sytë e Gulfa” doo Sarajevo planifikon të ndërtojë një park argëtimi në Sarajevë që do të jetë më i madhi në Bosnje dhe Hercegovinë, si dhe në rajon.

Një park argëtimi që do të përfshinte, ndër të tjera, një slitë me rul, një tren vdekjeje, një kullë që bie, një rrotë Ferris, një shesh patinazhi në akull, karte për fëmijë dhe të rritur, një dhomë iluzionesh dixhitale, një rrugicë bowling, arcade makineritë dhe më shumë se 50 pajisje për fëmijë dhe të rritur, një kënd lojrash, një kafene restorant dhe sallë ditëlindjesh, pak ditë më parë mori konturet e saj në projektin që do të realizohet në zonën e Kantonit të Sarajevës në një sipërfaqe prej 30 mijë metra katrorë.

Bëhet fjalë për përmbajtje që ndjek trendet botërore dhe që janë duke vazhduar negociatat me nivele të ndryshme të qeverisjes me qëllim të realizimit të projektit dhe vlera e investimit është rreth 15 milionë euro.

Në parkun argëtues është planifikuar të punësohen rreth 200 punëtorë, gjë që do të kontribuojë shumë në zhvillimin e komuniteteve lokale dhe pasurimin e ofertës turistike, duke qenë se objektet do të jenë në dispozicion si për popullsinë vendase ashtu edhe për ata që vijnë në vendin tonë.

Serioziteti i këtij projekti tregohet edhe nga fakti se “Bosnja në sytë e Gjirit” funksionon në Bosnje-Hercegovinë prej pesë vitesh dhe se është në dispozicion të turistëve në aspektin turistik, mikpritës dhe pasurive të paluajtshme, me një theksi në bashkëpunimin me bizneset vendase dhe popullatën.

Drejtori i kësaj kompanie, Hamad Alajmi, tha se marrin pjesë rregullisht në projekte mbështetëse për komunitetet lokale në Bosnje dhe Hercegovinë dhe se e ka parë potencialin turistik të vendit në të cilin investon përpjekje të mëdha, nga promovimi deri te ndërtimi i infrastrukturës.

Në një intervistë për Klix.ba, ai ka thënë se çdo ditë afër 20 milionë ndjekës në rrjetet sociale, të cilat i menaxhon, shohin bukurinë e Bosnjës dhe Hercegovinës që ai promovon dhe se shumë prej tyre vijnë çdo ditë në vendin tonë.

“Jam i bindur se Bosnja dhe Hercegovina është një perlë e fshehur për të cilën ia vlen të investohet. Boshnjakët janë një popull punëtor, zemër ngrohtë dhe mikpritës dhe më bën përshtypje të veçantë fakti që kudo që shkojmë, edhe pse nuk e dinë mua, më ftojnë dhe kalojnë për një kafe”, ka thënë Alajmi.

Siç dihet, tashmë është propozuar një lokacion për ndërtimin e parkut argëtues, në të cilin do të marrin pjesë kompani vendase dhe të huaja.

Kategoritë
LajmeRajoni