Inxhinieri japonez konvertohet në Islam, atentati ndaj kryeministrit japonez nxiti që të hulumtoj më shumë për fe

Në vrasjen e ish-kryeministrit japonez Shinzo Abe; Inxhinieri japonez i IT-së Mamoru Hirose, i cili hulumtoi fetë qiellore pasi u zbulua se fetë e kultit kishin një ndikim, tha: “Kam kuptuar se Islami është feja më e përshtatshme për pikëpamjen time të jetës.”Inxhinieri japonez i informatikës Mamoru Hirose, i cili më parë nuk kishte prirje fetare, por deklaroi se kishte një interes të madh për historinë e feve, filloi të hulumtojë për fetë e kultit, emrat e të cilëve u përmendën me vrasjen pas vrasjes së Abe.

Duke pasur shumë pikëpyetje në mendjen e tij për fetë e kultit, Hirose e përqendroi vëmendjen e tij në fetë monoteiste. Pas kërkimeve të tij, 34-vjeçari Hirose, i cili arriti në përfundimin se Islami ishte feja më e përshtatshme për të, u konvertua në Islam duke sjellë fjalën “Dëshmor” nën drejtimin e Mohammed Raşit Alas, Kryetar i Xhamisë së Tokios dhe Qendra Kulturore Turke Diyanet. I pyetur se pse zgjodhi Islamin si dhuratë, Hiroses iu prezantuan botime informuese për Kuranin dhe Islamin. Kuptova se Islami dhe parimet e tij janë feja më e përshtatshme për stilin tim të jetesës dhe vendosa të bëhem musliman.”

Fatih Mehmet Karaca, Shefi i Udhëzimit dhe Inspektimit në Kryesinë e Çështjeve Fetare, deklaroi se japonezët treguan interesim të madh për xhaminë e Tokios dhe shprehën lumturinë e tyre për qasjen japoneze ndaj Islamit pa paragjykime. Karaca tha, “Japonezët po hulumtojnë Islamin dhe ky është një cikël spontan. Islami ka tërhequr një vëmendje të madhe në Japoni. Unë do të doja të falënderoja vëllezërit tanë muslimanë që përpiqen të përfaqësojnë Islamin në mënyrën më të mirë këtu, për shembujt e tyre , njoftime dhe udhëzime.” .

Mohammed Raşit Alas, kreu i Xhamisë së Tokios dhe Qendrës Kulturore Turke Diyanet, deklaroi se 12-13 qytetarë japonezë zgjedhin Islamin çdo muaj dhe se numri është në rritje. Alas shtoi se historia e inxhinierit japonez Hirose, i cili deklaroi se fetë e kultit nuk e kënaqën atë pas vrasjes së Abe, dhe se ai zgjodhi Islamin sepse kërkonte të vërtetën, u bëri shumë përshtypje.

Kategoritë
BotaLajme