Ish-sekretari i përgjithshëm i NATO-së: Serbia në 3 vitet e ardhshme mund të provkoj për konflikte të reja

Willy Claes, ish-sekretar i përgjithshëm i NATO-s në vitin 1994.95, foli në 40-vjetorin e hyrjes së Spanjës në NATO. Claes tha se ajo që po ndodh në Bosnje dhe Hercegovinë duhet të kujdeset, Putini po luan një lojë të rrezikshme atje.

“Ne duhet të ndjekim nga afër se çfarë po ndodh në Bosnje. Serbia luan një rol të çuditshëm atje. Situata në Ballkan është ende shqetësuese. Pasi nënshkroi një marrëveshje të re me Rusinë, Serbia tha: “Ne nuk mund të injorojmë mundësinë e provokimit të konflikteve të reja në tre vitet e ardhshme”, tha ai

Zoti George Robertson, një tjetër ish-sekretar i përgjithshëm i NATO-s pas Claes, vazhdoi.

“Ne kemi disa probleme të reja, por disa të vjetra janë ende me ne,” tha Robertson.

Robertson gjithashtu i dërgoi një mesazh sekretarit aktual të përgjithshëm Stoltenberg.

“Ne jetojmë në një botë shumë komplekse ku kaleidoskopi gjeopolitik është thyer. Dhe ne nuk e dimë se ku do të bien copat. “Ju dhe anëtarët e Këshillit të Atlantikut të Veriut keni përgjegjësi të mëdha për të garantuar sigurinë vitin e ardhshëm, siç bëri Spanja për 40 vjet në NATO”, tha Robertson.

Kategoritë
LajmeVendi