Japonia, Italia dhe Anglia do të njoftojnë javën e ardhshme projektin e përbashkët të avionëve luftarake

Duke përfaqësuar kulmin e lidhjeve më të ngushta të mbrojtjes për Tokion dhe Londrën, projekti i jep Britanisë një rol më të madh sigurie në Azi dhe i ofron Japonisë partnerë të rinj sigurie që mund ta ndihmojnë atë të kundërshtojë fuqinë ushtarake në rritje të Kinës fqinje.

Një përpjekje për të kombinuar projektin luftarak të udhëhequr nga britanikët Tempest me programin luftarak të Japonisë FX u raportua për herë të parë në korrik. Kjo do të jetë hera e parë që Japonia do të bashkëpunojë me vende të tjera përveç Shteteve të Bashkuara për një projekt të madh të pajisjeve të mbrojtjes.

Ky grumbullim i armëve, i cili mund të dyfishojë buxhetin e mbrojtjes së vendit në rreth 5% të produktit të brendshëm bruto (PBB) gjatë pesë viteve të ardhshme, është i orientuar drejt armëve të reja, duke përfshirë raketa me rreze të gjatë veprimi, të dizajnuara për të penguar Kinën që të përdorë veprime ushtarake rreth Deti i Kinës Lindore do të bëjë pagesën.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme