Ka varur flamurin e Jugosllavisë në shtëpinë e tij në Kroaci, fqinjët kanë lajmëruar policinë

Një burrë (47) në qytetin e Jakshiqit afër Pozhegës ka ekspozuar flamurin e Jugosllavisë në shtëpinë e tij, njofton UP-ja e Pozhegë-Sllavonisë. Fqinjët kanë njoftuar policinë.

Policia thotë se personi “ka fyer ndjenjat morale të qytetarëve”.

Ndaj tij do të ngrihet aktakuzë për kundërvajtje nga Ligji për veprat kundër rendit dhe qetësisë publike.

Dita e Republikës ishte festë në ish-RSFJ e cila festohej më 29 nëntor. Ajo shënoi përvjetorin e Sesionit të Dytë të AVNOJ-it më 29 nëntor 1943, kur përfaqësuesit e lëvizjes partizane të rezistencës shpallën sistemin federal të Jugosllavisë dhe Asamblenë Kushtetuese të FNRJ-së më 29 nëntor 1945. Dita e Republikës pushoi së festuari me shpërbërja e RSFJ-së.

Kategoritë
LajmeRajoni