Kaos në aeroportet e Evropës

Kriza e përjetuar në vendet evropiane për shkak të mungesës së personelit u thellua me sezonin e festave. Gjermania kërkoi punëtorë të përkohshëm nga Turqia.

Aeroportet, të cilët kishin vështirësi në gjetjen e personelit në vendet evropiane, ranë në telashe serioze.

Ka kaos të plotë në aeroportet kryesore të shumë vendeve, veçanërisht në Angli, Gjermani dhe Francë. Valixhet janë në mes. Radhët e regjistrimit po bëhen më të gjata.

Disa fluturime janë anuluar, Uğur Cebeci, një nga ndjekësit më të mirë të industrisë botërore të aviacionit, e përmblodhi situatën në artikullin e tij në Hürriyet.

Veçanërisht aeroportet Heathrow të Londrës, Paris Charles de Gaulle dhe Gjermanisë Berlin Düsseldorf, të cilat u ndanë me një numër të madh personeli gjatë pandemisë, u ndalën.

Aeroportet, të cilët kishin vështirësi në gjetjen e personelit të ri, ranë në telashe serioze pasi hetimet e sigurisë u zgjatën dhe u bë e vështirë për të rekrutuar personel të ri.

Në fillim, Gjermania ndërmori veprime për të rekrutuar punëtorë nga jashtë. Nuk ka personel të disponueshëm për të transportuar bagazhe, ngarkesa në aeroplan ose punë në sportelet e kontrollit në aeroport. Herë pas here, sistemi varet pothuajse në çdo terminal të Aeroportit Heahrow të Londrës.Qindra pasagjerë po luftojnë për të marrë bagazhet e tyre. Ose kanë probleme me dërgimin e bagazheve të tyre. E njëjta situatë u përhap në aeroportet e ngarkuara si Berlin dhe Dusseldorf në Gjermani.

Ndërkohë, disa kompani ajrore me flamur evropian, të cilat janë oportuniste, i kanë rritur çmimet e biletave në 1100-1200 euro, edhe për fluturime të shkurtra brenda kontinentit. Kështu ata shkuan pas një lloj kaosi. Edhe ata që vendosën të punonin në linja të tjera biznesi dhe u larguan gjatë periudhës së pandemisë, shkaktuan këtë bllokim. Një pjesë e personelit, nga ana tjetër, ndërruan punë për të mos shkuar në punë në aeroporte me udhëtime të gjata pasi u mësuan të punonin nga kushtet e shtëpisë.

Kategoritë
BotaLajme