Kaos në Gjermani, bie sistemi në 4 aeroporte

Sistemi online i 4 aeroporteve të Düsseldorf, Nuremberg, Dortmund dhe Erfurt-Weimar ka rënë, duke shkaktuar kaos. Sipas një njoftimi nga aeroporti i Nurembergut, arsyeja besohet të ketë qenë një sulm nga hakerat.

Deri më tani nuk është e qartë nëse problemet në faqet e internetit kanë pasoja në funksionimin e aeroporteve.

Dhjetra fluturime u anuluan ditën e djeshme në aeroportin e Frankfurtit kur sistemi IT i Lufthansa ra për shkak të dëmtimit të një kablloje me fibër optike nga një ekskavator në kuadër të projekteve hekurudhore në Hesse.

Kategoritë
BotaLajme