Katari e ndaloi birrën në Kupën e Botës. Sponsori kryesor postoi një tweet në lidhje me të, më pas e fshiu atë

Organizatorët e Kupës së Botës njoftuan sot se nuk do të ketë shitje të pijeve alkoolike në zonat përreth stadiumit në Katar. Vetëm birra pa alkool do të shitet brenda dhe përreth stadiumeve, dhe birra alkoolike dhe të gjitha pijet e tjera alkoolike do të jenë të disponueshme për t’u blerë në zonat e tifozëve në qytete.

Budweiser kishte koncesionin për shitjen e birrës, joalkoolike dhe alkoolike, e cila pagoi 75 milionë dollarë për të. Pasi u publikua lajmi se nuk do të kishte shitje alkooli, Budweiser postoi një postim të shkurtër në Twitter duke thënë: “Kjo është e çuditshme”, por kompania e fshiu shpejt postimin në Twitter.

Alkooli nuk është plotësisht i ndaluar në Katar, por shërbehet vetëm në sasi shumë të kufizuara, për shembull në bare apo restorante në disa hotele. Në dyqan mund ta blejnë edhe të huajt që kanë leje qëndrimi në Katar, por duhet të jenë mbi 21 vjeç dhe të kenë nevojë për një leje të veçantë për këtë./Gazetaere

Kategoritë
Sport