Katër automjete janë djegur në autostradën e sapohapur në Mal të Zi

Ndonëse që sot është vetëm me pagesë, ngasja në autostradën e re në Mal të Zi tashmë i ka kushtuar shtrenjtë shumë shoferëve.

Pas vetëm pak ditësh, autostrada e sapohapur rezultoi fatale për shumë makina. Katër makina kanë marrë flakë dhe mbi 40 prej tyre janë zier. Prandaj, nuk është për t’u habitur që shumë e quajtën atë të përhumbur.

Megjithatë, duke folur logjikisht, gjithçka pritet. Fillimisht, duhet thënë se seksioni 41.5 km është edhe autostrada e parë në Mal të Zi, ndaj ka pasur interesim të paparë që në ditën e parë. Shumë vendosën të provojnë përfitimet e autostradës dhe të ngasin 100 km/h në një rrugë të drejtë me shumë korsi. Siç raportojnë disa media, vetëm ditën e parë kanë hyrë në rrugë rreth 18 mijë automjete.

Tani nëse numrit të madh të automjeteve i shtojmë moshën mesatare të konsiderueshme të flotës prej 15 vjetësh, gjërat dalëngadalë bien në vend. Megjithatë, gjithçka bëhet e qartë kur themi se rreth dyzet kilometra autostradë kapërcen një ngjitje nga niveli praktikisht i detit (60 m) në një lartësi prej 1100 m, pra bëhet fjalë për një diferencë lartësie qoftë edhe një mijë metra dhe për një konfigurim të ngjitje e vazhdueshme.

Nëse ecni përpjetë me një mjet të vjetër për 40 km pa ndërprerje, është e qartë se është një ngarkesë e rëndë dhe një sfidë për sistemin e ftohjes së motorit, veçanërisht kur merkuri në termometër ngrihet në 40 gradë Celsius. Nëse vendosni të gjithë familjen dhe bagazhin në një makinë të tillë, dhe nëse ajo fryn gazin, ajo nuk mund të rritet.

Kategoritë
LajmeRajoni