Kavazovic: Janë duke planifikuar zhdukjen e popullit boshnjak

Kryeimami i Bashkimit Islamik të Bosnjës dhe Hercegovinës, Husein Kavazovic, tha se është një projekt për të zhdukur boshnjakët si popull, ose të paktën për t’i bërë ata pakicë fetare.

Duke theksuar se projekti historik i gjenocidit për të shkatërruar myslimanët vazhdon, Kavazovic vuri në dukje se objektivi është populli boshnjak dhe shteti i Bosnjë-Hercegovinës.

Duke theksuar se Bashkimi Islamik nuk është i përfshirë në politikë, por se myslimanët ndajnë shqetësimet e tyre, Kavazovic tha se boshnjakët nuk mund të sillen sikur nuk shohin apo dëgjojnë atë që po ndodh rreth tyre.

Duke iu referuar edhe fyerjeve të presidentit kroat Zoran Milanoviç ndaj boshnjakëve, Kavazovic deklaroi se glorifikimi i kriminelëve të luftës dhe rezultateve të tyre politike dhe poshtërimi dhe dehumanizimi i përditshëm i boshnjakëve janë pjesë e këtij plani.

Kategoritë
LajmeRajoni