Keni shkaktuar aksident gjatë qëndrimit në Kosovë, do të dënoheni edhe në Zvicër!

Për disa nga ngasës duket se gjobat nga policia e Kosovës nuk mjaftojnë. Këtu kemi të bëjmë me qytetarët kosovarë, të cilët kanë dyshtetësi, apo edhe janë shtetas të huaj, e që gjobiten në Kosovë.

Në rast se këta ngasës shkaktojnë ndonjë thyerje të rëndë të rregullave të komunikacionit, dosjet e tyre përcillen edhe në vendet përkatëse ta këtyre kundërvajtësve. Dhe, me atë rast për ta, në vendet ku jetojnë mund të procedohet ndonjë lëndë tjetër.

Këtë gjë e konfirmon për albinfo.ch edhe Drejtoria për Bashkëpunim Ndërkombëtar e Policisë së Kosovës. Sipas disa informatave, tashmë disa raste janë proceduar për në shtetet prej nga vijnë ngasësit e tillë.

“Drejtoria për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fushën e Zbatimit të Ligjit në Policinë e Kosovës, në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtar policor dhe në përputhje me Vendimin e Ministrit të Ministrisë së Punëve të Brendshme te Republikes se Kosoves, ka marrë vendim për ndërmarrjen e masave emergjente, për ruajtjen dhe mbrojtjen e sigurisë në trafik. Të gjitha informacionet e pranuara nga Divizioni i Komunikacionit rrugor, në rastet kur ka kundërvajtje që shkaktojnë rrezik në komunikacionin rrugor, të kryera nga shtetasit e huaj, dërgohen edhe tek autoritetet e shteteve përkatëse prej nga vijnë këta kundërvajtës, përfshirë këtu edhe shtetin e Zvicrës”, thuhet në një njoftim nga drejtoria e lartpërmendur.

Kategoritë
DIASPORALajmeLajmet KryesoreVendi