Kërcim pa duartrokitje në Mostar në kujtim të viktimave të gjenocidit në Srebrenicë

“Si çdo vit organizojmë kërcim pa duartrokitje. Ne do ta bëjmë këtë derisa të jetë klubi ynë. Njerëzit, për fat të keq, nuk e njohin gjenocidin. Për sa kohë është kështu, nuk do të ecim dhe nuk mund të ecim përpara”

Tradicionalisht, Mostari dhe banorët e Mostarit përvjetorin e gjenocidit në Srebrenicë e shënojnë duke u hedhur nga Ura e Vjetër pa duartrokitje. Është një traditë që nuk do të ndërpritet përderisa do të jetë Klubi i Kërcimeve “Mostari”, i cili është organizatori i programit të shkurtër të sotëm, raporton Anadolu Agency (AA).

“Është e pikëlluese, si çdo vit, kujtimi i të gjitha viktimave. Shpresoj se Srebrenica nuk do të harrohet kurrë. Kam parë, shumë njerëz nga Mostari janë sot në Srebrenicë. Shpresoj që në vitet e ardhshme të vijnë sa më shumë njerëz në Srebrenicë dhe të gjithë në këtë vend ta njohin gjenocidin”, tha kërcyesi Igor Kaziq, i cili bëri një kërcim për nder të viktimave.

Kryetari i klubit, Lorens Listo, është krenar për kontributin e Klubit të kërcimeve “Mostari” në përkujtimin e përvjetorit të gjenocidit në Srebrenicë.

“Si çdo vit organizojmë kërcim pa duartrokitje. Ne do ta bëjmë këtë derisa të jetë klubi ynë. Njerëzit, për fat të keq, nuk e njohin gjenocidin. Për sa kohë është kështu, nuk do të ecim dhe nuk mund të ecim përpara. Nuk do të bëhet më mirë pa njohje në këtë vend. Situata do të jetë e njëjtë si sot”, tha Listo.

Banorët e Mostarit filluan të hidhen nga Ura e Vjetër në shenjë nderimi për viktimat menjëherë pas gjenocidit në Srebrenicë në vitin 1995.

Kategoritë
LajmeRajoni