Këta janë emrat që mund të zëvendësojnë Fetullah Gylenin në rast të vdekjes së tij

Suat Yıldırım apo Mustafa Özcan pritet të zëvendësojnë Fetullah Gylenin, i cili është në gjendje të rëndë

Fetullah Gylen, lideri i FETO-s, i cili u përpoq të merrte administratën në Turqi me një përpjekje të përgjakshme për grusht shteti më 15 korrik, u shtrua së fundmi në spital.

Po ashtu kanë nisur të bëhen plane se ku do të varroset Fetullah Gylen, i cili ka inflamacion në rrugët urinare dhe është në gjendje shumë të rëndë.

Nga ana tjetër po vazhdojnë negociatat për përcaktimin e emrit për të zëvendësuar Gylenin brenda organizatës.

Janë 2 emra të shquar në organizatë.

Një prej tyre është Suat Yıldırım.

Suat Yıldırım, i cili ndante të njëjtën shtëpi me Fetullah Gylen në Edrene në vitet 1960, mori pjesë në aktivitetet e organizatës që nga vitet e themelimit.

Suat Yıldırım, një nga anëtarët e këtij komiteti, i cili quhet edhe “Chief Yuceler” ose “Komiteti Këshillimor”, u diplomua në Fakultetin Teologjik të Universitetit të Ankarasë në vitin 1964.

Yıldırım, i cili u emërua si myfti provincial i Edrenesë pasi punoi për një kohë si zëvendësmyfti në Dijarbakır, filloi të qëndronte në të njëjtën shtëpi me kreun e FETÖ-së Gylen, të cilin e takoi këtu.

Yıldırım u bë asistent në Universitetin Atatürk në 1968. Yıldırım, i cili u ngrit në gradën e profesorit si rezultat i studimeve në universitete të ndryshme, mori pjesë në aktivitetet e FETÖ që nga themelimi i saj.

Suat Yıldırım është në “kategorinë e kuqe” në listën e të kërkuarve për terrorizëm të Ministrisë së Brendshme, me një shpërblim prej 10 milionë lirash.

Kush është Mustafa Ozcan?

Mustafa Özcan është një person tjetër që mund të drejtojë organizatën pas vdekjes së Fetullah Gylenit.

Mustafa Özcan, i cili filloi të punojë si predikues nën Presidencën e Çështjeve Fetare në vitin 1975, u takua me kreun e grupit Gylen në Izmir, ku u emërua zëvendësmyfti në vitin 1977.

Özcan, i cili ka qenë në hierarkinë e organizatës që nga ajo ditë, shërbeu edhe si “imam i Stambollit” i organizatës në Kartal, ku u emërua si predikues në vitin 1992.

Özcan, i cili u ngrit me shpejtësi brenda FETO-s në një kohë të shkurtër, më vonë u emërua si imam i Komandës së Forcave Ajrore në kuadër të “shërbimeve speciale”, dhe më pas si imam i vendeve të Ballkanit.

Ozcan, i cili shkonte shpesh në Pensilvani dhe merrte udhëzimet e liderit të organizatës, u bë “Imam i Turqisë” në vitin 2003 me avantazhin e të qenit një nga studentët e parë të Gylenit.

Mustafa Özcan është në kategorinë e kuqe në listën e të kërkuarve për terrorizëm të Ministrisë së Brendshme, me një çmim prej 10 milionë lirash.

Kategoritë
BotaLajme