KFOR deklarohet pas tensioneve në veri, ka një porosi për të gjitha palët

KFOR’i ka thënë se është në kontakt të ngushtë me të gjitha autoritetet, po ashtu thotë se “KFOR-i mbetet vigjilent dhe nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimin e forcës së tij”.

Në një përgjigje    thuhet se “trupat e KFOR-it po monitorojnë situatën në terren dhe vazhdojnë të zbatojnë mandatin e tij në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 për të garantuar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit e Kosovës”.

“Është thelbësore që të gjitha palët të vazhdojnë dialogun me njëra-tjetrën për hir të sigurisë në Kosovë dhe stabilitetit në rajon”, thuhet në përgjigje.

Situata në Veri është e tensionuar pasi deputetët serbë dolën nga institucionet.Pos tyre kanë dalë edhe policië, gjyqtarë, prokurorë e punëtorë të administratës.

Kategoritë
LajmeVendi