Kievi: Anije ruse me 84 raketa në Detin e Zi dhe Mesdhe, janë gati për luftim

Një alarm është ngritur nga Marina e Ukrainës duke thënë se në Detin e Zi ka 12 luftanije armike, duke përfshirë një raketëmbajtëse të tipit Kalibr me një breshëri totale prej tetë raketash të gatshme luftarake.

Luftanijet ruse me gjithsej 84 raketa lundrimi të tipit Kalibr janë gati për luftim në Detin e Zi dhe Mesdhe, sipas tyre.

“Në Detin e Zi ka 12 anije luftarake të armikut, duke përfshirë një raketë të tipit Kalibr me një breshëri totale prej tetë raketash të gatshme për luftim”, thuhet në raport.

Ka nëntë anije luftarake ruse në Mesdhe, duke përfshirë pesë raketa të tipit Kalibr me një breshëri totale prej 76 raketash.

Ditët e fundit – njoftoi Marina e Ukrainës – 23 luftanije ruse kanë lundruar në Detin Azov, duke përfshirë tre nga ngushtica e Bosforit; 20 anije lundruan në Detin e Zi dhe gjashtë u drejtuan për në Bosfor.

Ndërkohë, të paktën 6,655 civilë kanë vdekur dhe 10,368 të tjerë janë plagosur në Ukrainë që nga fillimi i pushtimit rus.

Po ashtu, trupat ruse filluan një sulm artilerie në shkallë të gjerë në kufirin e rajonit Sumy të Ukrainës, ku u dëgjuan afro tridhjetë shpërthime pranë vendbanimit Manukhivka.

Kategoritë
BotaLajme