Kjo është ajo që Steve Jobs tha në 1981: Kompjuteri është biçikleta e shekullit të 21-të

Në vitin 1981, një nga themeluesit e Apple, Steve Jobs, shpjegoi pse mendonte se kompjuteri ishte në të vërtetë biçikleta e shekullit të 21-të.

Në një intervistë për “Nightline” të ABC News ai foli për atë që kompjuterët do të thonë për njerëzimin.

“Kjo është biçikleta e shekullit të 21-të, sepse forcon aftësinë intelektuale të njeriut. Me një nga këto pajisje njeriu do të çlirohet nga shumë telashe dhe do të jetë në gjendje të bëjë atë që është më e mira, që është të punojë. në një nivel konceptual, krijues”, tha ai.

Drejtuesi i emisionit Ted Koppel e pyeti nëse është e rrezikshme që institucionet shtetërore, duke përdorur kompjuterë, të kenë të gjitha të dhënat për qytetarët.
Jobs u përgjigj se mënyra më e mirë për të mbrojtur privatësinë është që njerëzit të kenë njohuri kompjuterike. Tashmë në atë kohë, kur kishte një kompjuter për një mijë familje amerikane, ai parashikoi se në fakt çdo familje do të kishte një.

Megjithatë, disa besojnë se Jobs i vlerësoi gabimisht mbrojtjen e privatësisë. Shumica e tyre kanë njohuri kompjuterike, por janë të ekspozuar ndaj kërcënimeve ndaj privatësisë përmes pajisjeve teknologjike.

Kategoritë
BotaLajme