Kjo është xhamia që ka një minare pak më ndryshe se nga xhamitë e tjera

Pjesa e minares së xhamisë, e ndërtuar me gurë natyralë, krahasohej me një ‘gjygym të qajit’ duke vendosur doreza dhe çezma në të dy anët.

Sipas lajmeve të DHA, pjesa e fundit e cila u përfundua në 4.5 vjet me gurë të prerë, është projektuar në mënyrë që të mund të ulen 5 persona brenda. Minarja në formë ‘gjygymit të qajit’ tërheq vëmendjen me pamjen e saj interesante.

Ayhan Tufanoğlu, Kryetari i Shoqatës Eynesil i cili është përgjegjëse për ndërtimin e xhamisë, tha: “4.5 vjet është një kohë e gjatë, por punët e mira nuk vijnë lehtë. Marrim reagime pozitive dhe negative nga publiku. “Pema që jep fryte është goditur me gurë. Ne nuk do të bëjmë kompromis duke pasur frikë nga kritikat e atyre që na kritikojnë. “tha ai.

Duke deklaruar se kanë marrë një opinion pozitiv nga Presidenca e Çështjeve Fetare për dizajnin e minares, Tufanoğlu tha: “Kishte njerëz nga ekipi i Drejtorisë së Çështjeve Fetare. Ata shprehën gjithashtu lumturinë e tyre për shfaqjen e një arkitekture të tillë. Sot ne kemi xhami kudo, por të gjitha janë të një standardi, xhamia jonë është e jona, është bërë me gurë natyral”, tha ai.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme