Kombet e Bashkuara propozuan ofertë pune për Angela Merkel

Angela Merkel, e cila ia dorëzoi postin e kryeministrit Olaf Scholz në fund të mandatit të saj 16-vjeçar, tha se do të pushonte dhe do të lexonte një libër në jetën e saj të ardhshme.

Doli se Kombet e Bashkuara me qendër në Nju Jork, i kanë bërë një ofertë pune ish-kancelares gjermane, Merkel.

“Guterres dëshiron të sjellë Merkelin, 67 vjeç, në Nju Jork për një rol këshillues në Kombet e Bashkuara”, shkruan gazeta Bild.

Në raport, u vu re se Guterres i kërkoi Merkelit të drejtonte një organ këshillimor të nivelit të lartë për të mirat publike globale.

Është thënë se propozimi në fjalë i është dërguar me letër ish-politikanes gjerman.

Bordi Këshillimor Global i Mallrave Publike karakterizohet si një nga projektet kryesore të Guterres për reformën e Kombeve të Bashkuara gjatë mandatit të tij të dytë, i cili filloi në fillim të janarit.

Në raportin e tij mbi transformimin e OKB-së vitin e kaluar, Guterres citoi:”Unë do t’i kërkoj një bordi të lartë këshillues të udhëhequr nga ish-liderë të identifikojë të mirat publike globale dhe fusha të tjera me interes të përbashkët.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme