Komshiq: Motivi i të huajve është antiislamik sepse ata shohin myslimanët e sotëm evropianë si hebrenjtë e rinj

Sot në Sarajevë është mbajtur seanca e Bordit Kryesor të Frontit Demokratik. Sipas liderit Zheljko Komshiq, është dashur të ketë karakter ceremonial, por për shkak të situatës akute në lidhje me vendimin e pritur të Përfaqësueses së Lartë për të bërë ndryshime në Ligjin Zgjedhor, ka shkuar në një drejtim tjetër.

“Drejtimi i marrë nga Përfaqësuesi i Lartë, edhe pse është e padrejtë të thuhet se ai është i vetmi sepse një pjesë e komunitetit ndërkombëtar e mbështet këtë dhe e inkurajon atë, në përgjithësi nuk është i mirë. Së fundmi kemi përfunduar negociatat për ndryshimet në Ligjin Zgjedhor. Sipas mendimit tim, ato u plotësuan logjikisht sepse themeli për ato ndryshime ishte i gabuar. Tani shtrohet pyetja, çfarë në kuadrin e atyre negociatave dhe takimeve të dështuara pas negociatave në Bruksel? Sepse aty kemi marrë disa detyrime. Dhe sikur asgjë të mos kishte ndodhur, historia për vendosjen e ndryshimeve në Ligjin Zgjedhor duket si rrufe në qiell. Diçka nuk është në rregull këtu. Natyrisht, ne e humbëm kohën tonë me histori për ndryshime në Ligjin Zgjedhor. E gjithë historia shërbeu për të komplikuar më tej marrëdhëniet politike dhe etnike në Bosnje dhe Hercegovinë”, tha Komshiq.

Ai shton se në fund kur u pa qartë se negociatat po dështonin, as që thanë “do ta shihni që nuk dështoi, tani do ta bëjmë kështu dhe sipas dëshirës dhe synimeve të vendit fqinj. “.

“Kjo është arsyeja e parë që njerëzit pyesin pse e gjithë kjo?! Nëse ju impononi ndryshime në Ligjin Zgjedhor që devijojnë plotësisht nga ajo që ne të gjithë e morëm si detyrim, madje edhe Bosnja dhe Hercegovina që publikoi Opinionin e KE-së, tani befas del një përfaqësues i lartë i inkurajuar nga disa anëtarë të komunitetit ndërkombëtar për të thënë ‘harro gjithçka. ke bërë, kështu do të jetë’. Kjo është në kundërshtim me atë që kërkon nga ne bashkësia ndërkombëtare, ku kërkohet eliminimi i diskriminimit”, tha Komshiq.

Një nga përfundimet e GO DF është të ftojë Christian Schmidt dhe “ata që e shtyjnë atë”, se “nuk funksionon”. Ata pyesin veten pse, nëse kjo është mënyra për të dalë nga kjo situatë, nuk e bënë menjëherë.

“Kujt i plotësoni – kërkesat e një vendi fqinj që nuk ka të drejtë të ndërhyjë në këto çështje dhe ato që ju i keni identifikuar si një nga fajtorët kryesorë për ngecjen e rrugës evropiane dhe të çdo rruge drejt Bosnjë-Hercegovinës? Çfarë bëni dhe çfarë dëshironi nga ne është një pyetje për komunitetin ndërkombëtar. Ju thoni ‘përmbushni dhe vendi do të përparojë’ dhe më pas na ktheni në 1996. A është kështu? Si quhet, si do të quhej në çdo vend? Vlerësimi më i butë është se është hipokrizi e pafund”, tha Komshiq.

Ai theksoi se Schmidt-it dhe komunitetit ndërkombëtar duhet t’i thuhet se “ata nuk janë budallenj, se dinë të lexojnë mes rreshtave dhe asaj që shkruhet”.

“Nuk është bërë kështu. Nëse mendoni se është një model i mirë i organizimit të shtetit dhe shoqërisë, futeni në vendet tuaja. Ne e quajmë këtë demokraci për rezervë”, shtoi ai. Ai iu referua edhe Zoran Milanoviqit, presidentit të Kroacisë, i cili ofendoi përfaqësuesin e Bundetsga-s, Adis Ahmetoviq dhe zgjidhjen e propozuar prej tij.

“Pse po bëhet kjo? Kam frikë se problemi kryesor këtu, ku motivi i të huajve për gjithçka që po i bëjnë vetes dhe Bosnjë-Hercegovinës dhe presioni për të miratuar ligje krejtësisht antievropiane, është vërtet thellësisht antiislamik. Sepse duket se shumë në këtë kontinent i shohin myslimanët e sotëm evropianë si hebrenjtë e rinj. Dhe problemi janë sidomos boshnjakët që kanë edhe vendin e tyre, se si mund të interpretosh ndryshe çdo gjë që bën?! Ka fashizëm të hapur si Orbani që flet për Evropën e krishterë, fashizëm i turpshëm që po përpiqet të na imponohet përmes institucionit të OHR, deri te fashizmi vulgar i Zoran Milanoviqit”, tha Komshiq.

 

 

Kategoritë
LajmeRajoni