Konfirmohet dënimi i hoxhës turk, dënohet me 8658 vite burgim

Adnan Oktar, i cili themeloi një organizatë kriminale të armatosur, u dënua me gjithsej 8658 vjet burg.

Procesi i gjyqit, i cili ishte në axhendën e Turqisë dhe zgjati për shumë vite, u vendos.

Dhoma e Parë Penale e Gjykatës Rajonale të Stambollit la në fuqi dënimet me burg për 215 të pandehur, 73 prej të cilëve u burgosën, për dënimin me 8658 vjet burg për 14 persona së bashku me Adnan Oktar.

I akuzuari Adnan Oktar; Ai u dënua me gjithsej 891 vite burg për akuzat e “drejtimit të një organizate terroriste”, “abuzimit seksual”, “parandalimit të së drejtës për arsimim”, “torturës”, “privimit të lirisë” dhe “regjistrimit të të dhënave personale”.

Ai ishte përgjegjës edhe për krimet e të pandehurve të tjerë.
Delegacioni mbajti përgjegjës edhe Oktarin për krimet e të pandehurve të tjerë, pasi ai ishte në një pozicion drejtues. Oktar u dënua me 8658 vite burg, bashkë me dënimet e të pandehurve të tjerë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme