Konvertimet në Islam po shtohen tek anglezët

Në Mbretërinë e Bashkuar, e cila përbëhet nga Anglia, Uellsi, Skocia dhe Irlanda e Veriut, krishterimi po zvogëlohet, ndërsa numri i myslimanëve po rritet dita ditës.

Është publikuar një hulumtim mbi fenë dhe përkatësinë etnike të kryer në Mbretërinë e Bashkuar (Britani), një popullsi prej 59.6 milionë banorësh. Në regjistrimin e quajtur “Census 2021”, analizat e para të numrit të myslimanëve në Angli dhe Uells u ndanë me publikun. Feja Islame la gjurmë në rezultatet e regjistrimit të Zyrës së Statistikave Kombëtare (ONS) për vitin 2021.

Në Censusin e vitit 2021, i cili përfshin të dhëna të habitshme, u konstatua se popullsia myslimane në Angli dhe Uells është rritur me 57.2% që nga viti 2011.

Popullsia e krishterë në Britani është në një tendencë në rënie.

Sipas të dhënave të ONS Census 2021, 10 vjet më parë numri i të krishterëve në Britani ishte 33.3 milionë. Në numërimin e fundit, ata që thanë se besimi i tyre fetar ishte krishterimi ra në 27.5 milionë. Ndërsa të krishterët përbënin 59.3% të popullsisë në vitin 2011, ata ranë në 46.2% në 2021.

Kategoritë
BotaLajme