Kopertina e përdorur në publikimin e fundit të revistës The Economist: SHBA po shpërbëhet ?

Revista britanike The Economist, me kopertinën që publikoi në botimin e fundit, theksoi se SHBA-të janë në prag të një ndarjeje të mundshme.

The Economist, i cili ka krijuar polemika me kopertinat e shumta që kanë publikuar në axhendën botërore, ka bartur në kopertinë teorinë e “Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të shpërbëhen”, e cila ka qenë një temë polemizuese prej pak kohësh.

Racizmi në vend që nga ekzistenca e tij, pabarazia në shpërndarjen e të ardhurave dhe papajtueshmëria midis praktikave ligjore midis shteteve kanë rritur retorikën se SHBA-të do të shpërbëhen.

Veçanërisht gjatë administratës së republikanit Donald Trump, çarjet sociale në vend u thelluan gjithnjë e më shumë, dhe bastisja në ndërtesën e Kongresit pasi kandidati demokrat Joe Biden fitoi zgjedhjet solli në krye frikën e një lufte të re civile në SHBA. .

Edhe pse Shtetet e Bashkuara nën Biden duket se janë në një linjë solide përsa i përket unitetit të shteteve në këtë kontekst, situata nuk është ashtu siç duket.

Economist, çdo kopertinë e të cilit është objekt diskutimi dhe analize, ka trajtuar edhe këtë situatë në SHBA.

Revista britanike tërhoqi vëmendjen për dy ligje të miratuara në dy shtete në SHBA, Kaliforni dhe Teksas. Revista shkruante se këto ligje, të miratuara nga legjislaturat e shtetit, u vunë në praktikë pavarësisht qeverisë federale dhe kjo do të rriste më tej tensionin aktual në vend.

Kopertina e revistës kishte titullin “Shtetet e ndara të Amerikës”, dhe imazhi më poshtë shfaqte statujën e lirisë duke u përpjekur të qëndronte me kolonën e ndarë në dysh dhe këmbët e saj të shtrira.

Kategoritë
BotaLajme