Kosova futet në OKB, Vuçiç zbulon çfarë i ofruan Franca dhe Gjermania

Presidenti i Serbisë ka insistuar edhe sot në adresimin e tij të përjavshëm se i ka shkuar një propozim nga Gjermania dhe Franca dhe se të njëjtin vazhdon ta ketë në tavolinë.

Vuçiq ka thënë se ideja e këtij propozimi është që Kosova të bëhet anëtare e OKB-së “në një mënyrë apo tjetër, pa njohjen nga Serbia”, shkruan N1.

Megjithatë ai ka shtuar tutje se Serbia nuk do të “poshtërohet edhe më tej dhe nuk do të detyrohet që ta njohë zyrtarisht Kosovën”

“Vendet perëndimore do të mundohen që, siç mendojnë ata, ta zgjidhin problemin e Kosovës në një mënyrë apo tjetër, me hyrjen e Kosovës në OKB dhe sepse mendojnë se kështu i zgjidhin problemet brendaevropiane, dhe arsyeja e dytë është, pa dyshim. , për t’ia hequr argumentin Kosovës Vladimir Putin dhe Federatës Ruse”, ka deklaruar Vuçiç.

“Kur thashë se po ndryshonte arkitektura e bisedimeve, atëherë më mohuan nga BE-ja, nuk e kuptova se cili ishte qëllimi i atij mohimi. Sot kemi në tryezë një propozim nga dy fuqitë më të mëdha evropiane, Gjermania. dhe Franca, dhe ai propozim është një propozim që duhet ta diskutojmë”, ka shtuar Vuçiç.

Ai tha se është e papërgjegjshme dhe joserioze të mos merret parasysh ai propozim, por se nuk është i sigurt se mund të pranohet.

“Nuk mund të hyj në detaje, sepse ende nuk është publike, por thelbi është që nëse Serbia lejon hyrjen e Kosovës në të gjitha institucionet dhe organizatat ndërkombëtare, përfshirë edhe OKB-në, për këtë, edhe pse nuk është e specifikuar, Serbia do të merrte një hyrje e shpejtë në BE dhe ndoshta përfitime të rëndësishme ekonomike”, ka thënë Vuçiç.

Qëndrimi i Serbisë, shtoi ai, “është se duhet të flasim dhe të punojmë për pajtimin me shqiptarët dhe normalizimin e marrëdhënieve tona”

“E kam thënë për Serbinë dhe për shkak të Kushtetutës, por jo vetëm për shkak të Kushtetutës, është e papranueshme që Kosova të jetë anëtare e OKB-së dhe kjo do të ketë pasojat e saj”, ka thënë Vuçiq tutje.

Kategoritë
LajmeRajoni