Kovaçevski: Bullgaria e trajton Maqedoninë e Veriut ashtu siç e trajton Rusia Ukrainën

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, në Debatin e Përgjithshëm në Samitin e Këshillit të Evropës në Rejkjavik vlerësoi se Bullgaria e trajton vendin e tij njësoj siç e trajton Rusia Ukrainën.

“Diskursi që Bullgaria përdor ndaj Maqedonisë së Veriut është, për fat të keq, shumë i ngjashëm me diskursin e Federatës Ruse ndaj Ukrainës. “Akuzat e bëra nga përfaqësuesi i Bullgarisë në këtë samit janë krejtësisht të pabaza dhe vijnë nga një vend që nuk respekton vendimet e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe standardet e Këshillit në fushën e të drejtave të njeriut”, tha Kovaçevski. një takim në Islandë.

Kovaçevski kështu iu përgjigj pretendimit të nënpresidentes bullgare Iliana Jotova, e cila, siç raporton agjencia bullgare BTA, në tryezën e rrumbullakët “Të bashkuar për Evropën” deklaroi se në mënyrë sistematike po shkelen të drejtat e bullgarëve në Maqedoni.

Kovaçevski, siç njofton Zyra për shtyp e Qeverisë në Shkup, paralajmëroi se është e papranueshme që akuza të tilla të pabaza të keqpërdoren për qëllime politike në një periudhë vendimtare për historinë e Evropës.

“Maqedonia e Veriut njihet ndërkombëtarisht si një shoqëri dhe demokraci e suksesshme, moderne multietnike dhe këtë e konfirmojnë të gjitha raportet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut”, tha Kovaçevski në Samitin e Këshillit të Evropës.

Kategoritë
LajmeRajoni