Kraš shiti zinxhirët e tij të shpërndarjes në BiH, Serbi, Mal të Zi dhe Slloveni

Industria ushqimore kroate Kraš u ka shitur partnerëve të jashtëm zinxhirët e saj të shpërndarjes në BiH, Serbi, Mal të Zi dhe Slloveni.

Kraš ka qenë në treg që nga viti 1911 si prodhues i produkteve të ëmbëlsirave që ofron një shumëllojshmëri të ëmbëlsirave, biskotave dhe çokollatave në asortimentin e saj.

Nga fillimi i prodhimit e deri më sot, Kraš ka zhvilluar prodhimin e të tre grupeve të produkteve të ëmbëlsirave – produkteve të kakaos, biskotave dhe vafleve dhe produkteve të ëmbëlsirave, dhe tani ka vendosur të riorganizojë shpërndarjen e saj në Serbi, Bosnje dhe Hercegovinë, Mal të Zi dhe Sllovenia.

Rrjedhat kroate Kraša do të merren kështu në Slloveni nga kompania sllovene Merit HP. Bëhet fjalë për marrjen përsipër të një pjese të aktiviteteve të kompanisë Krašcommerce, përkatësisht shpërndarjen dhe shitjen me pakicë në Slloveni, shkruhet në faqen e Agjencisë Publike Republikane.

Kraš bën me dije se në marrëveshjen e lartpërmendur të shitblerjes nuk parashihet pagesa e asnjë tarife për marrjen e aktivitetit të shpërndarjes.

Siç raporton më tej portali i Lubjanës Delo.si, Kraš, përveç në Slloveni, ka riorganizuar shpërndarjen edhe në Serbi, Bosnje-Hercegovinë dhe Mal të Zi.

Kategoritë
Ekonomi