Kreu i degës rinore të kishës në Suedi u konvertua në Islam: Më bëri më shumë përshtypje Surja Fatiha

Djali i një babai ateist suedez dhe një nëne të krishterë, Hugo u konvertua në Islam. Hugo, i cili u nderua me Islamin, ishte gjithashtu kreu i degës së të rinjve të një kishe. Duke thënë se nuk hante më mish derri, Hugo tha se sureja që i bëri më shumë përshtypje ishte Fatiha.

Doktor Hugo, kreu i degës së rinisë së një kishe në Suedi, u konvertua në Islam. Hugo, djali i një babai ateist dhe një nëne të krishterë, tha: “Kam lexuar për Islamin, kam lexuar përkthimin e Kur’anit. Kam debatuar me priftërinjtë, kam biseduar me muslimanët. Thellësisht ndjeva se isha musliman”.

‘PO LEXONI FATIHA NË KISHË’

Duke thënë se nuk hante më mish derri, Hugo tha: “Ishte një pikë kthese për mua. Kur shkova në kishë, po lexoja brenda meje suren Fatiha ndërsa të gjithë faleshin. Kuptova se po mashtroja vetëm veten. Vendosa të dëshmoj dhe deklaroj se jam musliman”.

Duke thënë se ajeti që i bëri më shumë përshtypje ishte sureja Fatiha, Hugo tha: “Unë besoj se ndërsa dëgjoja suren Fatiha në arabisht, më ndikoi shumë. Sepse lexova përkthimin suedez të Fatihasë dhe sureve të tjera. Por kur dëgjova gjatë namazit, nga miku im në arabisht dhe nga regjistrimi audio në internet, më bëri vërtet përshtypje.”

Kategoritë
BotaLajme