Krimineli serb i luftës së Bosnjës arratiset nga spitali

Zëdhënësja e agjencisë, Jelena Miovçiq, për mediat lokale tha se të gjitha ekipet e sigurisë në Bosnjë e Hercegovinë janë informuar për arratisjen e tij.

Një serb i Bosnjës, së fundmi i dënuar për krime lufte të kryera gjatë Luftës së Bosnjës 1992-1995, është arratisur nga një spital në Bosnjë e Hercegovinë ku po trajtohej.

Agjencia Shtetërore e Hetimit dhe Mbrojtjes tha se Miodrag Mitrasinoviq është një nga shtatë të akuzuarit e dënuar të premten e kaluar me 13 vjet burg për torturimin dhe vrasjen e 20 personave që u rrëmbyen në qytetin Shtrpci.

Zëdhënësja e agjencisë, Jelena Miovçiq, për mediat lokale tha se të gjitha ekipet e sigurisë në Bosnjë e Hercegovinë janë informuar për arratisjen e tij.

Për torturën dhe vdekjen e 20 personave në Bosnjë e Hercegovinë në vitin 1993, shtatë ish-anëtarë të Ushtrisë së Republika Srpska, përfshirë Mitrasinoviq, u dënuan nga 13 vjet burg për kryerjen e krimeve të luftës.

Kategoritë
LajmeRajoni