Kroaci: 541 vendbanime me një popullsi prej 10 ose më pak banorë janë të kërcënuar me zhdukje

Të dhënat e publikuara nga Enti Shtetëror i Statistikave Kroate zbuluan se 541 vendbanime me një popullsi prej 10 ose më pak banorë janë të kërcënuar me zhdukje.

Sipas të dhënave, në 192 vendbanime nuk jetojnë banorë, shumica e të cilëve janë në zonat malore, ndërsa numri i banorëve në gjithsej 541 vendbanime është 10 persona ose më pak.

Regjistrimi i kryer në Kroaci vitin e kaluar zbuloi se popullsia ra me 10 për qind në krahasim me dhjetë vjet më parë, në 3.88 milionë.

Në regjistrimet e bëra në vitin 2011 dhe 2021, u pa se humbja më e madhe ishte në rajonin Vukovar-Syrmia, ku popullsia u ul me 20 për qind. Brenda dhjetë viteve, rajoni Sisak-Moslavina pësoi një humbje të popullsisë prej 18.49 përqind dhe rajoni Brod-Posavina me 17.53 përqind.

Kategoritë
BotaLajme