Kroaci: Gjobë prej 150 euro për ata që pinë alkool në vende publike

Vendimi i bashkisë prezantoi një koncept të ri të ndalimeve të përcaktuara që i referohen ekskluzivisht zonës A në Split, e cila ka mbrojtje të veçantë dhe dispozitave që i referohen sipërfaqes së të gjithë qytetit. Domethënë, duke filluar nga vera e ardhshme, nuk do të mund të shihni më turistë të zhveshur në rrugët e Splitit.

Në ditën e parë të këtij viti në Split ka hyrë në fuqi një vendim i ri për rendin komunal, në të cilin parashikohen dënime më të larta për shkelësit, ndaj pritet që këtë verë të mos ketë turistë me rroba banje në rrugë, sepse nëse kapen me urdhër komunal do të dënohen me 150 euro, shkruan Veçernji list.
I njëjti gjobë prej 150 euro parashikohet për ata që pinë alkool në vende publike, ndërsa dënimi për shëtitjen e qenit pa zinxhir është në përputhje me vendimin për kushtet dhe mënyrën e mbajtjes së kafshëve shtëpiake dhe është 66,36 euro për personin fizik. .

Splitianët dhe mysafirët e tyre do të mbikëqyren në rrugë nga 21 gardianët e bashkisë, ndërsa në godinën e administratës së qytetit 12 të tjerë do të presin në thirrje.

Që nga gushti i vitit 2020, qyteti i Dubrovnikut ka pasur një vendim të ngjashëm për rendin komunal, dhe vitin e kaluar turistët e parë të zhveshur kanë paguar gjoba prej njëmijë HRK për punonjësit komunalë. Vendimi i ri i Splitit për rendin komunal është marrë në seancën e fundit të Këshillit Bashkiak në vitin 2022 dhe ka hyrë në fuqi me vitin e ri.

Ndër ndryshimet e rëndësishme ishte ndalimi i vendosjes së pajisjeve elektroakustike në tarracat e lokaleve të hotelierisë në zonën A, që do të thotë se altoparlantët dhe amplifikatorët nuk mund të përdoren në ato vende. Sipas vendimit, lejohet realizimi i muzikës live pa pajisje elektroakustike.

Kushdo që nuk respekton këtë rregull do të gjobitet me 1320 euro, personi përgjegjës 300 euro dhe personi fizik 260 euro. Gjoba maksimale për personat fizik është 150 euro, ndërsa për kundërvajtje më të rënda parashkruhen gjoba prej 300 euro.

Gjithashtu janë specifikuar pajisjet që mund të vendosen në tarracat e lokaleve të hotelierisë, kështu që nuk do të ketë më lëkundje, kolltukë dhe ndenjëse që nuk janë në përputhje me pajisjet urbane, si dhe tendat dhe çadrat duhet të jenë në ngjyrë bezhë neutrale dhe pa reklama. .

Është gjithashtu e re që ata që ofrojnë ushqime të shpejta nuk mund të kenë tavolina e karrige në sipërfaqe publike, ndërsa në qendër të qytetit ndalohet ofrimi i shërbimeve të ndryshme për turistët, siç ishte sezonet e kaluara, kur restorantet ofronin menu.

Kategoritë
LajmeRajoni