Kroaci, shënohet Dita Botërore e Kravatës

Kravata, e cila u përdor për herë të parë në Kroaci në mesin e viteve 1600, përdoret ende nga miliona njerëz në biznes dhe në jetën private në mbarë botën.

Në kryeqytetin e Kroacisë, Zagreb u mbajt manifestimi “Dita Botërore e Kravatës”.

Në Zagreb u mbajt një ceremoni në kuadër të “Ditës Botërore të Kravatës”, e cila festohet çdo vit në vend më 18 tetor që nga viti 2008.

Versioni i parë i kravatës, i cili u përdor në Kroaci për herë të parë në histori, u mbajt në statujën e ‘Ban Jelacic’ në kryeqytet në ceremoninë ku ishte intensive pjesëmarrja e publikut.

Kravata, e cila u përdor për herë të parë në Kroaci në mesin e viteve 1600, përdoret ende nga miliona njerëz në biznes dhe në jetën private në mbarë botën.

Kategoritë
LajmeRajoni