Kroacia do t’i bashkohet Eurozonës, Weber: Sukses për PPE-në

Kroacia është gati t’i bashkohet Eurozonës, duke i hapur rrugën vendit ballkanik që të adoptojë euron nga fillimi i vitit 2023 dhe të bëhet shteti i 20-të europian që përdor monedhën e përbashkët.

Ndërsa Kroacia i kaloi pengesat e fundit dhe nënshkroi dokumentet ligjore për të adoptuar euron më 1 janar 2023, Presidenti i Partisë Popullore Evropiane (EPP), Manfred Weber tha se ky është një sukses për HDZ dhe PPE-në.

“Kroacia, vendi më i ri i BE-së, do të bëhet vendi i njëzetë që do të adoptojë euron. Kjo është një ditë historike për Kroacinë, eurozonën dhe familjen tonë politike. Pjesa më e madhe e meritave i shkon kryeministrit kroat Andrej PLENKOVIĆ dhe qeverisë së tij, të cilët udhëhoqën reformat e guximshme për të forcuar ekonominë e vendit.

Bashkimi me monedhën e përbashkët do të bëjë që të përfitojë populli kroat, bizneset kroate dhe do ta bëjë eurozonën më të fortë.Ky është një shembull konkret i ofrimit të liderëve të PPE për qytetarët tanë. Pavarësisht pozicionit apo nivelit, politikanët EPP ofrojnë stabilitet dhe qeverisje të mirë ekonomike, duke vendosur kushtet për lulëzimin e qytetarëve dhe shoqërive evropiane. Anëtarësimi i Kroacisë në euro është një sukses për HDZ dhe një sukses për PPE”.

Kategoritë
BotaLajme