Kryebashkiaku i Zagrebit veshi një kostum pune dhe pastroi qytetin bashkë me punëtorët

Në kryeqytetin e Kroacisë ka përfunduar greva katërditore e punëtorëve të pastrimit të qytetit dhe pas marrëveshjes me ta, kryebashkiaku i Zagrebit, Tomislav Tomašević, iu bashkua punëtorëve dhe filloi pastrimin e rrugëve.

Tomašević, i veshur me kostum pune Čistoće, tha se për dy orët e ardhshme do të marrë pjesë në mbledhjen e mbeturinave së bashku me punëtorët, domethënë do të trajnohet si “asistent punëtor” për të kuptuar më mirë punën e tyre.

“Ju ofrova të shkoj të kaloj disa orë sot me punëtorët në terren, prandaj jam veshur kështu, do të shoh si janë në terren, për orët e ardhshme jam Në terren, e di që Kuvendi është këtu dhe në orët e ardhshme do të bëj gjithçka që mundem si ndihmës”, tha kryetari i Zagrebit.

“Punëtorët më kërkuan të vij dhe erdha, do të kisha punuar gjithë turnin, por duhet të kthehem në seancë, absolutisht të gjithë do të shkojnë në punë tani, ata tashmë kanë filluar, le të pastrojmë qytetin sa më shpejt e mundur”, shtoi Tomašević.
Lëvizja e kryebashkiakut u kritikua menjëherë nga përfaqësuesit e opozitës në këshillin e qytetit të Zagrebit, duke e akuzuar atë për populizëm dhe sjellje si ish-kryebashkiaku Milan Bandić. Të tjerë i thanë se duhet të qëndronte përgjithmonë në pozicionin e fshirësit të rrugëve.

Kategoritë
LajmeRajoni