Kryeministri australian për Gjokoviç: Rezultati i sakrificave tona duhet të mbrohet

Unë i kuptoj arsyet mbi bazën e të cilave, pas shqyrtimit të kujdesshëm, ministri (për Emigracionin Alex Hawk) i hoqi vizën zotit (Novak) Gjokovic, tha kryeministri australian Scott Morrison.

“Pandemia (Covid-19) ishte tepër e vështirë për çdo australian, por ne u mbërthyen së bashku dhe shpëtuam jetë dhe me çfarë jetojmë. “Së bashku, ne kemi arritur një nga nivelet më të ulëta të vdekshmërisë, ekonominë më të fortë dhe shkallën më të lartë të vaksinimit në botë,” tha Morrison në një deklaratë.

Ai vuri në dukje se Australianët pësuan shumë viktima gjatë pandemisë dhe se “ata me të drejtë presin që rezultati i atyre sakrificave të mbrohet”.

“Politikat tona të forta të mbrojtjes së kufirit i mbajtën australianët të sigurt para luftës së Covid dhe tani, gjatë pandemisë,” tha Morrison, duke shtuar se ai nuk do të komentonte më tej për shkak të vazhdimit të pritshëm të procedurave ligjore në vazhdim. /Gazeta e Re

Kategoritë
Lajme