Kryetari turk në SHBA fillon mandatin duke u betuar në Kuran

Në ceremoninë e betimit për detyrën e re mori pjesë kryetari i parë turk i Nju Xhersit, ku jetojnë turqit në SHBA.

Shtetasi amerikan Tayfun Selen u zgjodh Kryetar i Bordit të Qarkut të New Jersey Morris.

Selen, i cili u zgjodh unanimisht si Kryetar i Bordit Rajonal të Drejtorëve të Morris, i cili ka një popullsi prej më shumë se 500 mijë në shtetin e Nju Xhersit, ku komuniteti turk është më i denduri i populluar, bëri një betim.

Duke iu drejtuar të ftuarve pas ceremonisë, menaxheri turk tha se ai ishte një emigrant i ardhur në SHBA nga Stambolli 25 vjet më parë dhe se ai punonte në çdo punë pa diskriminim “për të mbajtur dhe për të fituar përvojë” në vitet e para.

Selen, i cili është gjithashtu arkitekt dhe biznesmen, tha: “Pas një kohe të shkurtër u ngrita në një pozicion drejtues në vendet ku punoja. Kjo nuk ndodhi sepse kisha talente shumë të veçanta, por sepse Amerika ma dha këtë mundësi. ” përdori shprehjen.

Në ceremoninë ku anëtarët e tjerë u betuan me Biblën, librin e shenjtë të krishterimit, në përputhje me ligjet amerikane, Tayfun Selen me origjinë turke bëri betimin me Kuranin e mbajtur nga gruaja e tij, Tülin Selen.

Selen, e cila mori drejtimin me ekipin e saj prej 7 vetash, mori pjesë në ceremoninë e dorëzimit të mbajtur në Qendrën Rajonale të Menaxhimit Morris, në të cilën janë lidhur 39 rrethe të vogla dhe kryesoi mbledhjen e parë të bordit që pasoi si menaxherja e lartë e rajonit.

https://videonuz.ensonhaber.com/izle/abdde-tayfun-selen-new-jerseyde-bolge-baskanligina-secildi

Kategoritë
BotaLajme