Kulla e Eifelit në Paris duhet të riparohet urgjentisht

Rrjedhin informacione se Kulla Eifel në Paris, kryeqyteti i Francës, është ndryshkur dhe ka nevojë për riparim.

Akuza të rënda janë ngritur për Kullën Eifel, një nga strukturat më të preferuara të Francës.

Revista franceze Marianne u citua si burim i pretendimit. Sipas raporteve konfidenciale të zbuluara, Kulla Eifel është e ndryshkur dhe ka nevojë për riparim.

Akuza të rënda janë të vendosura për Kullën Eifel, një nga strukturat më të preferuara të Francës.

Revista franceze Marianne u citua si burim i pretendimit. Sipas rap konfidenciale të zbuluara, Kulla Eifel është e ndryshueshme dhe ka nevojë për riparim.

Eiffel tha se ndërtesa duhet të lyhet çdo 7 vjet. Kulla prej hekuri 324 metra e lartë 7300 tonë u ndërtua për panairin botëror të vitit 1889.

Eiffel, inxhinieri civil që projektoi dhe ndërtoi monumentin, tha se zbulimi dhe ndalimi i përhapjes së ndryshkut ishte sfida më e madhe për jetëgjatësinë e ndërtimit.

Duke thënë se kulla duhet të lyhet çdo shtatë vjet, ai tha: “Bojë është përbërësi thelbësor për ruajtjen e një strukture metalike dhe kujdesi për ta bërë atë është garancia e vetme e jetëgjatësisë së saj”. kishte përdorur shprehjen.

Ekspertët i thanë Marianne se puna do të ishte njësoj si një ngritje e fytyrës kozmetike dhe rezultati përfundimtar nuk do të ishte i mirë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme