Kulla e kontrollit të trafikut e Aeroportit të Istanbulit ndriçohet në blu për Ditën Botërore të Fëmijëve

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së nënshkroi Konventën për të Drejtat e Fëmijëve më 20 nëntor 1989 për të mbrojtur fëmijët dhe për të përmirësuar kushtet e tyre të jetesës dhe që atëherë ajo shënohet si Dita Botërore e Fëmijëve.

Kulla e kontrollit të trafikut e Aeroportit të Istanbulit është ndriçuar me ngjyrë blu për të shënuar Ditën Botërore të Fëmijëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së nënshkroi Konventën për të Drejtat e Fëmijëve më 20 nëntor 1989 për të mbrojtur fëmijët dhe për të përmirësuar kushtet e tyre të jetesës dhe që atëherë ajo shënohet si Dita Botërore e Fëmijëve.

Çdo vit, më 20 nëntor ose para, UNICEF organizon një sërë ngjarjesh për të promovuar ndërgjegjësimin për të drejtat e fëmijëve.

“Kulla e Kontrollit të Trafikut e Aeroportit të Istanbulit u kthye në blu për Ditën Botërore të Fëmijëve”, tha UNICEF Türkiye në Twitter.

Kategoritë
BotaLajme