Ky është shurupi i kollës nga i cili vdiqën 20 fëmijë

Një tjetër fëmijë vdiq nga shurupi i kollës “Dok-1 Max” i kompanisë indiane Marion Biotech, i cili u ndalua në Uzbekistan me arsyetimin se përmban etilen glikol, një substancë helmuese dhe shkaktoi vdekjen e 19 fëmijëve.

Në deklaratën e bërë nga Ministria e Shëndetësisë e Uzbekistanit, thuhet se një fëmijë tre vjeçar ka vdekur si pasojë e përdorimit të shurupit të kollës “Dok-1 Max” të prodhuar nga kompania Marion Biotech e Indisë në rajonin Namangan.

Në deklaratë theksohet se vdekja e fëmijës ka ndodhur në fund të muajit të kaluar.

Muajin e kaluar humbën jetën 18 fëmijë që përdorën shurupin “Dok-1 Max” në spitalin e fëmijëve në Samarkand dhe një fëmijë në rajonin Kashkadarya.

Në kuadër të hetimeve të nisura për këtë çështje, në analizat laboratorike të shurupit të kollës u zbulua lënda toksike “etilen glikol” në përbërjen e barit, ndërsa shitja e drogës ishte e ndaluar në vend.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme