Ky është terroristit gjerman cili u bashkua grupit terrorist PKK/YPG

Forcat e Armatosura Turke (TSK), të cilat kanë penguar formimin e një korridori terrorist në jug të Turqisë me operacionet e tyre në Siri dhe po bëjnë një luftë epike, nuk i japin asnjë afat organizatës terroriste PKK/YPG.

Mbështetje me personel i ofrohet edhe organizatës terroriste PKK/YPG, e cila armatoset nga vendet perëndimore me pretekstin e luftës kundër organizatës terroriste DAESH në veri të Sirisë. Mercenarët perëndimorë po lëvizin në Siri për të përhapur terror në radhët e YPG.

Duke vazhduar luftën kundër organizatave terroriste, TSK neutralizon edhe elementë të huaj brenda PKK/YPG-së.

Njëri prej tyre është edhe Konstantin Gedig, i cili erdhi në Siri nga Kieli i Gjermanisë dhe zuri vendin e tij në radhët e organizatës terroriste PKK/YPG. Mësohet se terroristi gjerman i koduar “Andok Cotkar” është përfshirë në një luftë të armatosur kundër Forcave të Armatosura Turke dhe ka qëlluar një plumb në drejtim të Mehmetçikut. Është konstatuar se mercenari i PKK/YPG-së Konstantin Gedig u neutralizua në Rasulayn gjatë operacionit Burimi i Paqes.

Terroristi gjerman Konstantin Gedig, i cili ishte angazhuar në një luftë të armatosur kundër Turqisë, ishte mes anëtarëve të YPG-së të rrëzuar në operacionin ajror të organizuar nga TAF.

 

Kategoritë
BotaLajme