Lajm i keq: Makinat do të rriten me tre deri në pesë mijë euro

Automjetet me motorë benzinë ​​dhe naftë do të ishin më të shtrenjta për shkak të sistemit më kompleks të shkarkimit që kërkohet për të përmbushur standardet Euro 7.

Në planin afatmesëm, Grupi VW nuk i sheh më makinat me motorë me djegie të brendshme si një alternativë të qëndrueshme ndaj makinave elektrike. Shefi i ri i markës Volkswagen, Thomas Schäfer, pret një rritje të konsiderueshme të çmimeve të automjeteve si rezultat i standardit të planifikuar të emetimeve të BE-së Euro 7, raporton Welt am Sonntag, siç raporton Revija HAK.

Automjetet me motorë benzinë ​​dhe naftë do të ishin 3,000 deri në 5,000 euro më të shtrenjta për shkak të një sistemi më kompleks të shkarkimit, tha Schäfer, duke shtuar:

“Në makinat më të vogla, këto kosto shtesë vështirë se mund të absorbohen”.

Le të përpiqemi të përkthejmë fjalët e zotit Schäfer, Volkswagen Polo fillestare që do të kushtonte 22 ose 23 mijë euro në vitin 2025 (kur është planifikuar të futet norma Euro 7) thjesht nuk është i qëndrueshëm dhe nuk ka kuptim. Schäfer vuri në dukje se deri në vitin 2025, VW Group dëshiron të sjellë në treg katër modele elektrike të makinave të vogla. Përveç ID.2, do të ketë edhe një model tjetër nga VW, dhe nga një nga Škoda dhe Cupra. Me faktin se VW dëshiron të ofrojë ID.2 për më pak se 25.000 euro.

Kategoritë
Ekonomi