Largohen nga AKR-ja në Suharekë, kryesia dhe 13 nëndegë

Njeriu që si kryetar i Degës e riktheu AKR-në në Therandë, duke i themeluar 13 nëndegë në gjithë komunën, është shkarkuar nga presidenti i AKR-së, pas zgjedhjeve të fundit, pa asnjë vërejtje paraparake. Me shkarkimin e kryetarit të Degës nuk pajtohet kryesia e Degës, Forumi i Gruas , Forumi i Rinisë dhe 13 nëndegë të cilat largohen nga AKR-ja.

Kryesia e Degës së AKR-së në Therandë, Forumi i Gruas, Forumin i Rinisë dhe 13 nëndegë kanë dhënë dorëheqje nga ky subjekt politik. Kjo ka ndodhur pas një vendimi të presidentit të AKR-së që ta shkarkojë kryetarin e Degës Mustafë Kadriajn.

Në një deklaratë shpërndarë medieve, thuhet se Dega e ka pranuar me qetësi vendimin, sepse thuhet në deklaratë “është sa i pabazuar, po aq edhe komik”

Më tej në reagim thuhet se vendimi në adresë të kryetarit të Degës Mustafë Kadriajt ka ardhur me 07.07.2017 ndërsa është protokolluar me 28.06.2017. Brenda dokumentit është edhe një datë tjetër, Prishtinë 24.06.2017. Datat tregojnë sa jo serioz është ky  vendim, sepse presidenti Pacolli ka marr vendim për shkarkim në mbledhjen e mbajtur me 30.06.2017 ndërsa është protokolluar me 28.06.2017” thuhet në reagim.

Kryesia, përkatësisht kryetarët e nëndegëve e vlerësojnë këtë vendim si aspak të argumentuar, sepse thuhet më tej në deklaratë, deri në vendimin nga presidenti i AKR-së nuk kemi asnjë vërejtje për kryetarin, e po ashtu nuk e dimë se cilat qëndrime nuk i ka përmbushur kryetari ndaj Kryesisë qendrore, si dhe cilat shkelje i paska bërë në lidhje me politikat dhe programin e AKR-së.

Sipas strukturës së Degës në Therandë Vendimi për shkarkimin e kryetarit të Degës bëhet edhe më kundërthënës kur thuhet që ai ka krijuar përçarje në degë. Përkundrazi përçarja ka ardhur nga njerëzit servilë të presidentit Pacolli, e që nuk janë as anëtarë në librin amë të AKR-së në Suharekë, siç është znj. Albena Reshitaj, e cila është pjesë e Kryesisë qendrore, njëherësh edhe nënkryetare e AKR-së, por pa i kaluar procedurat e anëtarësimit ashtu siç kanë qenë për të gjithë anëtarët në nivel të degës,e po ashtu edhe në Kryesinë qendrore. Për këtë mban përgjegjësi presidenti i AKR-së,z. Pacolli. Prandaj, ne si kryesi ia rikujtojmë presidentit Pacolli, kryesisë qendrore dhe opinionit të gjerë se problemi ardhur nga shpifjet e të përkëdhelurve të presidentit Pacolli  (Albena Reshitaj dhe Alban Lumi).

Kryesia e Degës, kryetarët e nëndegëve, Forumi Rinor dhe Forumi i Gruas jemi në mbështetje të kryetarit të Degës dhe me këtë ne si degë e AKR-së jemi kompakte dhe do të vazhdojmë si strukturë, por jo me akronimin AKR” thuhet në deklaratë.

Argument tjetër që vendimi i presidentit Pacolli është kundërthënës sipas strukturës bnë Suharekë e dëshmon edhe falënderimi i presidenti Pacolli për kryetarin e Degës,z. Mustafë Kadriaj, duke e falënderuar për rezultatet dhe angazhimet në zgjedhjet e fundit, e kjo dëshmohet edhe me e mailin e dërguar nga sekretarja e Kuvendit, Mimoza Muja.

 

Ne deklaratën e Degës së AKR-së në Therandë është edhe letra falënderuese nga presidenti Pacolli për kryetarin e Degës në të cilën mes tjerash thuhet “Unë të jam shumë mirënjohës dhe falënderues për përkushtimin tënd. E vlerësoj shumë çdo gjë që ti ke dhënë nga vetvetja për të mirën e këtij vendi. Unë e di se përkushtimi yt do të shpërblehet, sepse ti shërbeve me sinqeritet, tregove durim dhe maturi, ishe tolerant, prandaj unë besoj se rruga jonë është ajo e duhura për popullin tonë, nuk është më e lehta, por është e vetmja”.

Në deklaratën e gjatë shpërndarë medieve jepen hollësi të punës së kryetarit të Degës Mustafë Kadriajt, i cili AKR-në në Therandë e ktheu nga gjendja inekzistente. Në zgjedhjet e vitit 2013 i kishte vetëm 118 vota ndërsa pas gjashtë muaj angazhim të Mustafë Kadriajt, pas marrjes së timonit të Degës si koordinator, në zgjedhjet e vitit 2014 AKR në Suhrekë u gjashtëfishua, ndërsa deri në zgjedhjet e fundit i formoi 13 nëndegë, me tendencë të shtrirjes edhe më të madhe në terren. Në deklaratë gjithashtu përshkruhen edhe aktivitetet e kryetarit të Degës, prononcimet e tij në media në promovim të AKR-së, si dhe aktivitetet kundër AKR-së të disa personave që janë brenda AKR-së ndërsa punojnë për të tjerët.

Në deklaratë është edhe një shqetësim i Degës për një premtim të pa mbajtur. Sipas deklaratës Shtabi qendror i AKR-së u kishte premtuar secilit vëzhgues që do ketë mbi 5 vota në vendvotim do të kompensohet me nga 50€, ndërsa si bazë do të kenë 20€.

“Pas zgjedhjeve të 11 qershorit 2017 të gjithë u kompensuan me nga 20€, pa marrë parasysh rezultatet, e ky premtim ka qenë nga Shtabi Qendror i AKR-së. Për këtë mashtrim nga qendra, ne si kryesi i kemi kaluar ditët më të vështira nga presioni i vazhdueshëm nga vëzhguesit, të cilët me të drejtë i kërkonin mjetet e premtuara.

Pra, për ne si Kryesi e AKR-së në Suharekë, AKR-ja e ka humbur të drejtën morale që të dalë para qytetarit, kështu që ky është edhe një argument më shumë që më të mos jemi pjesë AKR-së” thuhet ndër të tjera në deklaratën e kryesisë së Degës së AKR-së në Suharekë. /R.Berisha/Gazetaere.com/

Kategoritë
LajmeVendi