Lavrov i zhgënjyer në Greqi: Ata kanë qenë miqtë tanë, nuk janë më

Marrëdhëniet midis Federatës Ruse dhe Greqisë nuk janë më si dikur. Dëshmi për këtë është deklarata e fundit e ministrit të Jashtëm rus, e cila është transmetuar nga ambasada e këtij vendi në Athinë.

“Ne vumë re transformimin e udhëheqjes së saj. Ajo u detyrua ose u pajtua të përmbushte kërkesat amerikane. Ne kemi nxjerrë përfundimet tona për ata që mbështesin me kaq kënaqësi agresionin kundër Rusisë,” tha ambasada ruse në Athinë në Twitter deklaratën e Lavrov.

Me këtë postim në Twitter, ministri i Jashtëm rus shprehu pakënaqësinë e tij përmes ambasadës ruse në Greqi, duke reaguar pa precedentë ndaj qëndrimit që ky vend ka mbajtur në lidhje me pushtimin rus, shkruan “Katimerini”.

Tweetet vazhdojnë duke thënë se “Greqia dhe Qiproja kanë qenë ndër vendet më miqësore në vitet e fundit” dhe se deri vonë “ata kishin një numër të madh projektesh të përbashkëta kulturore dhe arsimore”, si dhe se “bashkëpunimi ekonomik po zhvillohej në mënyrë aktive. në interes të përbashkët”.

Kreu i diplomacisë ruse deklaroi se ishte e çuditshme shpejtësia me të cilën ata kaluan jo vetëm në ‘kampin’ e atyre që nënshkruan sanksionet, por edhe në grupin e atyre që drejtojnë aksionet antiruse.

“Grekët kanë qenë dikur miqtë tanë derisa Athina nuk përmbushi kërkesat amerikane. Kjo pasqyron linjën e imponuar të konfrontimit agresiv, jo interesin e grekëve”, tha ambasada ruse në Athinë, duke cituar deklaratën e ministrit të jashtëm rus.

Kategoritë
BotaLajme